BBQ KC Oss

Vrijdag de 13de was bepaald geen ongeluksdag voor de deelnemers aan de jaarlijkse barbecue van KC Oss. Met een stralende zon en de tafel gevuld vermaakten leden zich prima. Is ons trainingsveld normaal gesproken het domein van honden en hun baasjes, nu ging het om heerlijk gegrild vlees, salades en lekkere drankjes! Met tropische klanken uit de speakers en Brabantse gezelligheid is de zomerstop goed ingeluid. Tot eind augustus allemaal!

Zomerstop trainingen KC Oss

Aanstaande woensdag (18 juli) zullen er nog twee inhaallessen gegeven worden, maar daarna laten we het trainingsveld even met rust.
Ons algemeen telefoonnummer (0412-455243) is bereikbaar en onze mailadressen info@kc-oss.nl en tweedesecretaris@kc-oss.nl zijn ook in gebruik.

Dinsdagavond 14 augustus om 19.30 uur vindt ons info-uurtje plaats in Zalencentrum De Merx te Berghem (hier zijn honden niet welkom). Dit is met name bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een club om bij te trainen, die zich aan het oriënteren zijn op het in huis halen van een pup of hond en voor cursisten die na de zomerstop bij ons met een training gaan beginnen.

Inschrijven en betalen voor een (vervolg) cursus kan alleen online via deze website (Inschrijfformulier KC Oss).
Dat kan vanaf nu tot uiterlijk zondag 19 augustus.

Fijne vakantie allemaal!!!

 

Clubexamens EG & VEG op zondag 8 juli 2018

Hierbij de uitslagen. Er waren veel cursisten met goede moed aan de cursus begonnen, maar er zijn er deze keer niet zo heel veel die die cursus met een diploma hebben kunnen afsluiten. Gelukkig wel voor de onderstaande EG-cursisten een diploma.

EG
1. Lindy de Vries met haar X-Labrador Shadow     78 punten
2. Monique Buuts met haar Duitse Herder Rosso     75 punten
3. Esther Brugman met haar Labrador Izzy     73 punten
4. Joey van der Sloot met zijn Friese Stabij Raya     70 punten
5. Martijn van de Berg met zijn Australian Shepherd Shadow     69,5 punten
6. Pierre van Geffen met zijn Flatcoated Retriever Paddy     67,5 punten
7. Johan van de Logt met zijn Teruerense Herder Sara     64 punten
8. Carlotte van Venrooij met haar Labradoodle Bing     63 punten
9. John Herckenrath met zijn Golden Retriever Mazzel     60,5 punten

VEG
Er was dit trimester maar een klein groepje cursisten en helaas is er geen cursist die vandaag heeft laten zien alle (verplichte) oefeningen voldoende te beheersen.

Afsluiting Agility Recreanten, Veteranen en Wedstrijdtrainende groep op 2 juli 2018

Gelukkig hebben we een trainingsveld zo goed als in de bossen, zodat we op een warme zomeravond toch in de schaduw de laatste trainingsavond met een onderling wedstrijdje door kunnen laten gaan. Een paar cursisten konden om verschillende redenen helaas niet meedoen, maar degenen die er waren, hebben het seizoen op een gezellige en sportieve manier afgesloten.
Er waren per klasse twee medailles te verdienen: één voor de beste combinatie op het Vast Parcours en één voor de best lopende combinatie op de Jumping. De parcoursen waren, net als vorige week, door instructrice Myrna op niveau bedacht en lekker uitdagend voor iedereen.

Recreanten:
1. Paul met zijn Border Collie Bandit (1e op het Vast Parcours en 2e op de Jumping
2. Nicolle met haar Witte Herder Faith (1e op de Jumping)
3. Wim met zijn Duitse Herder Guusje
4. John met zijn Border Collie Body

Veteranen:
1. Yvonne met haar X-Rottweiler Buster (1e op zowel het Vast Parcours als de Jumping)
2. Johan met zijn Border Collie Luca

Wedstrijdtrainende groep:
1. Wietske met haar Dalmatier Chip (1e op het Vast Parcours én 1e op de Jumping)
2. Renée met haar Border Collie Maggie (2e op zowel het Vast Parcours als de Jumping)
3. Yvonne met haar Australian Shepherd Scott
4. Myrna met haar Tervuerense Herder Zazoe

Afsluiting Agility Beginners en Gevorderden op 25 juni 2018

Op de laatste lesavond voor Agility Beginners en Gevorderden liepen de aanwezige cursisten twee afsluitende parcoursen in wedstrijdvorm. Het eerste parcours was een Vast Parcours (VP), waarin naast de sprongen ook de raakvlaktoestellen opgenomen zijn. Het tweede parcours was een Jumping waarin geen raakvlaktoestellen opgesteld worden, maar met name sprongen en vergelijkbare toestellen staan opgesteld. Belangrijk is dat er foutloos gelopen wordt en dat zo snel mogelijk. Lukt dat niet, dan krijgen de lopers een langzamere tijd, strafpunten of een Disk (diskwalificatie). Een strafpunt telt voor vijf extra seconden en bij een Disk loop je niet meer mee voor de einduitslag. Een Disk kan je krijgen door het lopen van een fout parcours, of als de hond drie keer een hindernis geweigerd heeft. Een medaille kan je verdienen als je als beste (of één na beste) het parcours gelopen hebt. Het was een gezellige avond met leuke parcoursen.

De deelnemers bij de Beginners waren:
Esmee met de Schotse Collie Rhea (1e bij het VP), Maxin met haar X-Weimaraner Boef (2e bij het VP), Inge met haar Border Collie Djovi (3e bij het VP en 2e bij de Jumping), Evelien met haar Labradoodle Rufus (4e bij het VP en 3e bij de Jumping), Natasja met haar Grote Poedel Zinzi (1e bij de Jumping), Conny met haar Kruising Lucky, Marianne met haar X-Border Collie-Sheltie Loeki, Henk met zijn Border Collie Pam en Dennis met zijn Labrador Flash. Daniëlle was er zonder haar Australian Shepherd Malli en dat vonden we erg leuk.

Bij de Gevorderden liepen deze avond:
Toos met haar Australian Shepherd Mexx (1e bij het VP), Bart met zijn Golden Retriever Ziva (2e bij het VP en 3e bij het VP), Noraly met haar Border Collie Daisy (3e bij het VP), Linda met haar Sheltie Yara (1e bij de Jumping), Laura met haar Jack Russell Guus (2e bij de Jumping) en Kitty met haar Boomer Rayco. Bertina met haar Duitse Herder Baris was helaas door een val tijdens de vorige les geblesseerd, maar was toch aanwezig om de anderen te supporteren!

Linda Hubers van Linda Hubers Fotografie heeft foto’s gemaakt, maar deze zullen later toegevoegd worden.

Jubilarissen gehuldigd

Tijdens de algemene ledenvergadering 2018 heeft het bestuur een oude traditie in ere hersteld. Leden die 12½ of 25 jaar lid en/of instructeur waren, zijn aan het eind van de vergadering gehuldigd met een toespraak en een cadeautje. 

12½  jaar lid: Sonja van Ras
12½  jaar instructeur: Addy van Pouderoyen
25 jaar lid: Hanneke Walk, Meike en Tiny Heijmans, Mieke en Willy van Erp, Ria en Herman den Brok, Maria en Anton v.d. Berk, Charlotte Schoenmakers

Petra van der Sloot en Monique van Gestel vierden twee jubileums. Monique is 12½ jaar instructeur en 25 jaar lid en Petra is 25 jaar instructeur en met haar Arno 25 jaar lid.

De jubilarissen die niet op de ALV konden zijn, hebben op een later moment hun cadeau uitgereikt gekregen.

Alle jubilarissen: van harte gefeliciteerd!

Vijfkoppig bestuur officieel van start

Na het vertrek vorig jaar zomer van de toenmalige voorzitter Johan Huibers, gingen de overige bestuursleden op zoek naar een vervanger. Tonny de Reuver (penningmeester), Meike Heijmans (secretaris) en Karin van Grunsven (tweede secretaris) spraken met meerdere kandidaten. Uiteindelijk is Edwin Jansen in januari als ad interim voorzitter begonnen.

Er is veel te doen voor het bestuur, dus er bestond een grote behoefte aan een extra bestuurslid. Zo kunnen de taken over meer personen verdeeld worden. Gelukkig meldde Petra van der Sloot zich voor deze functie en was vanaf februari het vijfkoppig bestuur compleet.

Op de algemene ledenvergadering (ALV) op 26 juni zijn Edwin en Petra door een ruime meerderheid van de leden gekozen. Het bestuur kan nu officieel van start. Edwin sprak namens het hele bestuur toen hij de leden bedankte voor het vertrouwen. Ze hebben er zin in samen de schouders eronder te zetten om onze KC Oss succesvol te besturen.

 

BBQ bij KC Oss

Zoals de laatste jaren gebruikelijk was, sluiten we ook dit jaar het voorjaarstrimester af met een gezellige barbecue! Op vrijdagavond 13 juli zullen we vanaf 19.00 uur bij onze kantine de bbq laten werken.

Alle leden zijn (eventueel met introducé) welkom voor het luttele bedrag van € 17,50 p.p. Wilt u komen, laat het ons weten. Dat kan door het secretariaat een mail te sturen: secretaris@kc-oss.nl of door het briefje in te vullen dat u tijdens de les krijgt. Het door u verschuldigde bedrag zien wij graag, met uw naam, op onze rekening verschijnen: NL09INGB0001127774

Meerstedenwedstrijd Obedience 27 mei 2018

Meerstedenwedstrijd in Geldrop
Zondag 27 mei was de tweede competitiedag van de Meerstedenwedstrijden*. Dit keer was het team van KC Oss te gast bij KC de Kempen in Geldrop. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd in april, was het nu stralend weer. Tentjes, benches, stoelen en parasols werden geïnstalleerd en toen was iedereen er klaar voor. Helaas was het team niet voltallig. Veel teamleden hadden andere verplichtingen, dus Meike met Jakira, Helma met Carmen en Bjorka en Renée met Maggie moesten de honneurs waarnemen. Gelukkig was er nog een lid van KC De Kempen die wij mochten lenen: Karin met Bodin. Dat bleek een goede zet, want zij werd tweede in de beginnersklasse! Verder haalde in klasse 1 Helma met Carmen de eerste plek en met Bjorka de tweede plek! Deze goede resultaten betekenden dat de wisselbeker in klasse 1 en ‘de cup met de grote oren’ voor KC Oss waren.

Een heel goed resultaat! De volgende wedstrijd is op 23 september bij DGH (De Gezellige Huishond) in Tiel.

* FCI Obedience kent een landelijke competitie. Omdat het voor een beginnende loper best lastig is daar direct in te starten, zijn er laagdrempeliger competities. Zo kun je op een gemoedelijke en sportieve manier kijken of de sport iets voor jou en je hond is. Een voorbeeld is de Meerstedenwedstrijden in onze regio. Dit is een onderlinge competitie tussen vier verenigingen: VVH in Valkenswaard, KC De Kempen in Geldrop, DGH in Tiel en KC Oss.

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Beste leden van KC Oss,

Afgelopen week heeft u onze uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) via het bij ons bekende mailadres ontvangen.
U bent lid als u uw contributie (of lidmaatschap) betaald heeft en dan bent u van harte welkom op onze ALV.
Checkt u even uw spambox als u geen uitnodiging ontvangen heeft? Heeft u hem echt niet ontvangen, wilt u dat dan laten weten via
info@kc-oss.nl of onze secretaris Meike Heijmans 0412-455243
Naast de agendapunten die u in uw mail kan lezen, zullen we ook enkele instructeurs en leden die jubilaris zijn huldigen.