Afsluiting Agility Beginners en Gevorderden op 25 juni 2018

Op de laatste lesavond voor Agility Beginners en Gevorderden liepen de aanwezige cursisten twee afsluitende parcoursen in wedstrijdvorm. Het eerste parcours was een Vast Parcours (VP), waarin naast de sprongen ook de raakvlaktoestellen opgenomen zijn. Het tweede parcours was een Jumping waarin geen raakvlaktoestellen opgesteld worden, maar met name sprongen en vergelijkbare toestellen staan opgesteld. Belangrijk is dat er foutloos gelopen wordt en dat zo snel mogelijk. Lukt dat niet, dan krijgen de lopers een langzamere tijd, strafpunten of een Disk (diskwalificatie). Een strafpunt telt voor vijf extra seconden en bij een Disk loop je niet meer mee voor de einduitslag. Een Disk kan je krijgen door het lopen van een fout parcours, of als de hond drie keer een hindernis geweigerd heeft. Een medaille kan je verdienen als je als beste (of één na beste) het parcours gelopen hebt. Het was een gezellige avond met leuke parcoursen.

De deelnemers bij de Beginners waren:
Esmee met de Schotse Collie Rhea (1e bij het VP), Maxin met haar X-Weimaraner Boef (2e bij het VP), Inge met haar Border Collie Djovi (3e bij het VP en 2e bij de Jumping), Evelien met haar Labradoodle Rufus (4e bij het VP en 3e bij de Jumping), Natasja met haar Grote Poedel Zinzi (1e bij de Jumping), Conny met haar Kruising Lucky, Marianne met haar X-Border Collie-Sheltie Loeki, Henk met zijn Border Collie Pam en Dennis met zijn Labrador Flash. Daniëlle was er zonder haar Australian Shepherd Malli en dat vonden we erg leuk.

Bij de Gevorderden liepen deze avond:
Toos met haar Australian Shepherd Mexx (1e bij het VP), Bart met zijn Golden Retriever Ziva (2e bij het VP en 3e bij het VP), Noraly met haar Border Collie Daisy (3e bij het VP), Linda met haar Sheltie Yara (1e bij de Jumping), Laura met haar Jack Russell Guus (2e bij de Jumping) en Kitty met haar Boomer Rayco. Bertina met haar Duitse Herder Baris was helaas door een val tijdens de vorige les geblesseerd, maar was toch aanwezig om de anderen te supporteren!

Linda Hubers van Linda Hubers Fotografie heeft foto’s gemaakt, maar deze zullen later toegevoegd worden.