Meerstedenwedstrijd Obedience 27 mei 2018

Meerstedenwedstrijd in Geldrop
Zondag 27 mei was de tweede competitiedag van de Meerstedenwedstrijden*. Dit keer was het team van KC Oss te gast bij KC de Kempen in Geldrop. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd in april, was het nu stralend weer. Tentjes, benches, stoelen en parasols werden geïnstalleerd en toen was iedereen er klaar voor. Helaas was het team niet voltallig. Veel teamleden hadden andere verplichtingen, dus Meike met Jakira, Helma met Carmen en Bjorka en Renée met Maggie moesten de honneurs waarnemen. Gelukkig was er nog een lid van KC De Kempen die wij mochten lenen: Karin met Bodin. Dat bleek een goede zet, want zij werd tweede in de beginnersklasse! Verder haalde in klasse 1 Helma met Carmen de eerste plek en met Bjorka de tweede plek! Deze goede resultaten betekenden dat de wisselbeker in klasse 1 en ‘de cup met de grote oren’ voor KC Oss waren.

Een heel goed resultaat! De volgende wedstrijd is op 23 september bij DGH (De Gezellige Huishond) in Tiel.

* FCI Obedience kent een landelijke competitie. Omdat het voor een beginnende loper best lastig is daar direct in te starten, zijn er laagdrempeliger competities. Zo kun je op een gemoedelijke en sportieve manier kijken of de sport iets voor jou en je hond is. Een voorbeeld is de Meerstedenwedstrijden in onze regio. Dit is een onderlinge competitie tussen vier verenigingen: VVH in Valkenswaard, KC De Kempen in Geldrop, DGH in Tiel en KC Oss.