FCI Obedience examen 21-04-2018

Stress in alle soorten en maten op zaterdagochtend 21 april. Van redelijk laconiek (“ik zie wel waar het schip strand”) tot super zenuwachtig (“ik heb vannacht niet geslapen”) stonden twaalf deelnemers op het veld van KC Oss. Daarvan gingen er negen op voor Obedience Beginners, twee voor Obedience klasse 1 en een voor Obedience klasse 2. Keurmeester Jan Mulder (aangewezen vanuit de Raad van Beheer) en onze eigen Wim van de Leemput als ringmeester deden hun best de aanwezigen op hun gemak te stellen. Maar hun goede bedoelingen kwamen bij de meesten niet echt aan. De honden waren over het algemeen ook onder de indruk. Want de zenuwen gingen van de baas via de riem naar de hond. “Wat doet het baasje toch raar vandaag!” Toch heeft iedereen zijn best gedaan om de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren. Met wisselend resultaat…

Helma Kling liep met haar twee Hollandse Herders Carmen en Björka voor Obedience Beginners. Met beide honden slaagde ze met heel goede resultaten: 291 voor Carmen en 235 voor Björka. Jan van Duijvenbode haalde met zijn Hollandse Herder Alex ook voldoende punten (251) om het diploma voor klasse 2 te behalen.

Alle andere kandidaten haalden (net) niet voldoende punten, maar deden wel veel ervaring op. Bij een volgend examen zijn ze extra gemotiveerd het begeerde papiertje wel in de zak te kunnen steken.